beeradio.gr




Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Οι καλύτεροι χεβμεταλάδες!


Με αφορμή κουβέντα με dj χεβμεταλα φίλο, ο οποίος ισχυρίζεται πως οι παλιοι μεταλαδες ήταν οι πραγματικοί μεταλαδες και κατι τέτοια κουλα.

Λάθος κολλητε!

Οι μεταλαδες της τελευταίας δεκαετίας είναι οι καλύτεροι μεταλαδες που υπήρξαν ποτέ. Θα τους δεις με τα μαυρα t-shirt τους στις συναυλίες να γνωρίζουν ολα τα τραγούδια, να γνωρίζουν δισκογραφιες ολόκληρες, να παρακολουθούν ακόμη και γκρουπ που δεν τους πολυ αρέσουν μονο και μονο για την χαρά του live, και την επόμενη το πρωί να επιστρέφουν στην μικροαστική εργασία τους με συμβατικό ντύσιμο.

Αντίθετα οι μεταλαδες του 80 (οι περισσότεροι εκ των οποίων πλέον ακούνε σκυλαδικα) δεν αγαπούσαν ολοι την μουσικη αλλά όλα τα υπόλοιπα που την πλαισίωναν, όπως η ένταξη σε κάποιο  σύνολο που τους έκανε να νιώθουν και να δείχνουν ιδιαίτεροι και ξεχωριστοί , ναρκωτικά, αλκοόλ τσαμπουκαδες, κλπ

Ήξεραν δυο τρία κομμάτια είχαν 3-4 κασετουλες και τους φαινόταν αρκετό. Στις συναυλίες πήγαιναν για διάφορους λόγους αλλά όχι για να ακούσουν μουσική. Ηταν σαν τους χίπηδες του 60 που απο τον χίπικο τρόπο ζωής κρατήσανε μονο τις παρτούζες τα ναρκωτικά και την μποέμικη ζωή αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ίδια την μουσική.

Και μην ακούω σαχλαμαρες ότι η τάδε μουσικη είναι "τρόπος ζωής".

Η μουσική δεν ειναι τροπος ζωής, είναι μόνο για ακρόαση. Ούτε τον κόσμο  μπορει να αλλάξει (μόνο ο πόλεμος η πολιτική και η οικονομία δυστυχώς τον αλλάζει, ελπίζουμε και η παιδεία), ούτε να φέρει πίσω την γκομενα που σε χώρισε, ούτε να πνίξει τον πόνο του χωρισμού αν δεν συνοδευτεί με άφθονο ουίσκι .






                                                                                                                                                                   



                                                                                                                                                                   

3 σχόλια:

  1. Φίλε μου boody. Είμαι τις τελευταίες 2 δεκαετίες "χεβιμεταλας" (ποτέ δε μου άρεσε αυτή η λέξη. Μου θυμίζει "τεντιμπόϊς"). Κανένας απο την "Heavy Metal παρέα" μου μετά τα 18-20 χρονών δεν συνέχισε να ακούει αυτήν την καταπληκτική μουσική, με τόση ποικιλία στους ήχους της. Και δε το λέω ειρωνικά. Ο λόγος είναι απλός. Ο ήχος του μέταλ έχει αλλάξει κατά πολύ μέσα στη πάροδο του χρόνου. Μέχρι και τα ιδια συγκροτήματα έχουν αλλάξει ήχο. Κραυγαλέο παράδειγμα είναι οι Metallica.
    - Ναι εντάξει,θα μου πείς. Υπάρχουν και οι manowar, maiden κλπ. Αυτοί παραμείναν στον σκληρό ήχο.
    Όντως, αλλά έχεις κάνει προσπάθεια να ακούσεις τους τελευταίους δίσκους; Άσ'το καλύτερα. Καλό το "Fear of the dark" και το "black album" αλλά πόσες φορές θα τα ακούσεις; Και για να μη μακρηγορώ, θέλω να πω ότι οι παλιοί μεταλάδες (οι περισσότεροι) αλλάξαν μουσική σκηνή γιατί δεν έβρισκαν πλέον τον ήχο που τους πάθιαζε σε άλλα συγκροτήματα. Βλέπεις δεν υπηρχε το ιντερνετ και το mp3 τότε.
    Και για να μην αφήσουμε ασχολίαστους τους καινούριους μεταλάδες, έχω να πω τα εξής: όπως και στα 90's και 00's έτσι και στα 10's θα υπάρχουν οι μεταλάδες που θα κολλήσουν με slipknot, και bullet for my valentine και σε 3-4 χρόνια θα γίνουν raveαδες ή όπως τους λένε σήμερα dupstepαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μονο που εχω να σχολιάσω ειναι ότι σιγουρα πως η μουσικη δεν θα σωσει τον κόσμο,δεν θα φέρει πισω την γυναικα που σε παράτησε, σιγουρα ομως οποιαδηποτε μουσικη σε αγγίζει,σε κάνει πιο ελευθερο στην σκεψη κι ισως να ειναι αυτο η αφορμη για να αλλαξεις κατι μεσα σου.....κι ίσως ετσι αλλαξει κι ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω μεγαλωσει σε ενα μαγαζι που ειχαν οι γονεις μου απο το 73-97 ηταν το μοναδικο μαγαζι που ειχε αδεια λεσχης - club. ηταν ροκαδικο. εχω σπιτι μου αυτην την στιγμη που σας γραφω πανω απο 10.000 δισκους. δεν φορεσα ποτε γκετες ποτε μαυρα μπλουζακια κ ολα τα σχετικα. ακουγα και ακουω μεχρι κ σημερα ολο το φασμα της ροκ μουσικης , ακουω πολλες φορε κ οταν ξαπλωνω 7th son of the 7th son - battle hyms κ.τ.λ κ.τ.λ οι ροκαδες - μεταλαδες σημερα δεν εχουν καμια σχεση με τους τοτε. τοτε πληρωναμε κ περναμε βιβλια των maiden που γραφαν τους στιχους κ.τ.λ. κ.τ.λ τωρα τα βλεπεις στο ιντερνετ τσαμπα.τοτε εβγαινε ενα καινουργιο συγκροτημα κ γινοταν τοσο ντορος τι ειναι αυτοι κ τι μουσικοι παιζουν κ τωρα δεν τους προλαβαινεις σαν τα μυρμυγκια. το ιδιο ισχυει κ για την ηλεκρονικη μουσικη. η μουσικη δεν φοριεται, ακουγεται συλαμβανεται κ εκφραζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή